Ook ding 26 heb ik in het voorjaar al becommentarieerd en ook hier sta ik nog steeds achter. Het commentaar van de coaches is duidelijk. Je hoeft ook niet anoniem door het leven te gaan, maar momenteel zie je al dat een groep mensen zich terugtrekt van Facebook en Hyves e.d.
Je kunt ook te veel willen delen.
Ik ga me wel aanmelden op facebook, maar niet elke dag iets erop zetten. Het moet bij mij altijd wel nut hebben.
Wat ik in het voorjaar schreef, lees je hieronder:
Dit ding 26 over privacy en veiligheid is me op het lijf geschreven. Ik wil zo weinig mogelijk inlogcodes en aanmeldingen op mijn eigen naam.
Ik ben me er wel van bewust dat ik al bekend ben op internet en googlen leert me dat het meeste werk-gerelateerd is. Ik kom mezelf tegen bij iets over Bibliotheek aan huis, en vooral bij het dokumintasysintrum. Tot 2010 stonden op de site van het BDS de namen van de vrijwilligers en van mij, coördinator, vermeld. Op verzoek van de vrijwilligers is dit gewijzigd, maar via Google kom je nog wel bij het oude bestand met alle namen uit. Jammer, zo zie je maar weer dat iets niet zo maar van het internet is verdwenen.
Als ik zie hoe vaak mijn naam voorkomt als je die combineert met de bibliotheek, dan denk ik dat ook de bibliotheken eens moeten nadenken over de privacy van haar werknemers. Een goed protocol hiervoor zou niet verkeerd zijn. ( misschien iets via screencasting??)
Hoi Groenling,
BeantwoordenVerwijderenDuidelijk: het is ook helemaal niet nodig om je overal voor aan te melden. Vaak kun je een gedeelte van een site gebruiken zonder je bekend te hoeven maken. Voor deze cursus kun je je altijd met de in het Ding gegeven codes aanmelden, dus daar blijft niets van achter. Scheelt ook weer veel vervuiling op het web, een blog die je bv. niet meer gebruikt kun je ook verwijderen, net als bepaalde accounts.
Ik denk dat je zodra je ergens over publiceert, je naam toch te googelen zal blijven. Denk niet dat daar iets aan te doen is door de bibliotheek.
Op naar het volgende Ding!
Groeten, Thea